Pasta met avocadosaus en spekjes (melkvrij)

Dat is weer even geleden, sorry! We zijn in de tussentijd verhuisd en Julia is al weer 4 maanden! Nog 2 maanden en dan kunnen we met haar het rapley-avontuur gaan starten! 🙂 

Voor nu eerst weer een lekker recept! Ik had verteld over Julia haar koemelk allergie. Julia blijkt alleen ook allergisch voor geitenmelk. Dit eet ik dus ook niet meer. Deze pasta is dus helemaal vrij van melk. 

Verder ben ik recepten aan het verzamelen voor een e-book. Wat zouden jullie daar van vinden? Is daar interesse in en wat zou je daar aan uit willen geven?   En naar wat voor recepten is behoefte? Ik ben benieuwd naar jullie reacties

Enjoy! 


Ingrediënten (3 personen)

  • 1 bloemkool
  • 1 avocado 
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Pasta naar keuze
  • Peper

Bereiding 

  1. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze gaar. 
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snij de ui in stukjes.
  4. Bak de spekjes in een koekenpan en voeg de gesneden ui toe. 
  5. Als de bloemkool gaar is, giet je deze af en doe je hem in de keukenmachine. 
  6. Voeg daar de avocado en knoflook an toe en maal her geheel tot een saus. Het kan nodig zijn om wat extra vocht toe te dienen, zodat het wat smeuiger is. 
  7. Breng het bloemkool/avocado mengsel op smaak en voeg het toe aan de pasta.
  8. Doe ook de spekjes en ui erbij. 
  9. Serveer met wat salade (bijvoorbeeld rucola) en losse rauwe tomaatjes. Voor de andere gezinsleden kan er wat parmezaanse kaas over. 

Tips voor de kleinere rapleyers: Haal wat van de pasta met saus uit de pan voordat je de spekjes en ui toevoegt. 

Een gedachte over “Pasta met avocadosaus en spekjes (melkvrij)

Plaats een reactie