Pasta met sperzieboon en appel

Jammm! Weer een heerlijk pastareceptje! Voor degene die vegetarisch willen eten. Ik denk dat dit recept ook lekker is, zonder de kip! 🙂 

Liefs!  

 

Ingrediënten (3 personen)

  • Pasta naar keuze
  • 350 gram sperziebonen
  • 2 appels
  • 1 stuk kipfilet
  • Kookroom
  • 1 tl (gedroogde) tijm
  • Zwarte peper
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de sperziebonen in tweeën en kook ze gaar.
  3. Snij de kip in stukken en snipper de ui.
  4. Bak de kipfilet gaar in olie of boter.
  5. Doe de ui erbij en pers er een teentje knoflook boven uit. Bak dit een paar minuten mee. 
  6. Snij de appels in blokjes en bak deze mee met de kip.
  7. Doe de tijm en zwarte peper erdoor.
  8. Voeg de kookroom toe en laat op zacht vuur even pruttelen.
  9. Giet de sperziebonen en pasta af en voeg deze toe aan het kip/appel-mengsel. 
  10. Serveer! 

*suggestie voor de kleinere rapleyers: geef de pasta, sperziebonen, kip en appel apart. Eventueel kun je als je er een sausje door wil de sperziebonen, appel, kip in een pan doen. 1 eetlepel roomkaas erdoor, tot deze vloeibaar is geworden. Dan de pasta erdoor en klaar. 

    

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s